Koronakevät on ravistellut myös Antti Tuiskun menestystä

Antti Tuiskua voidaan pitää syystäkin yhtenä suomalaisen pop-maailman loistavimmista tähdistä. Tämä tähti nousi kuuluisuuteen Idols-ohjelman myötä ohjelman ensimmäisellä kaudella, 2003. Tuolloin kultasijaa ei herunut, vaan Antti jäi kisassa kolmanneksi, mutta tästä huolimatta Antin ura sai kisasta tarvitsemaansa nostetta ja yleisö otti Antin omakseen. Kuitenkaan edes näin suositut artistit kuin Antti Tuisku eivät ole välttyneet koronakevään koetuksilta. Kerromme tässä artikkelissa ensin lyhyesti, kuinka kaikki oikein sai alkunsa, minkä jälkeen keskitymme ajankohtaiseen tilanteeseen ja siihen, kuinka Antti on nerokkaasti pyrkinyt pysymään pinnalla koronasta huolimatta. Antin esimerkki on inspiroiva ja myös monien yrittäjien kannattaa ottaa esimerkkiä Antista, joka on lähtenyt kehittämään uudenlaisia lähestymistapoja haastavassa tilanteessa!

Kuka ihmeen Antti Tuisku?

Antti Tapani Tuisku syntyi 27.2. vuonna 1984 Rovaniemellä ja osallistui Idols-laulukilpailuun 2003. Hänen ensimmäinen albuminsa julkaistiin jo 2004. Albumin nimi oli Ensimmäinen, ja sen myynti kohosi tuplaplatinan arvoiseksi. Ensimmäisen jälkeen Antti on ollut ahkera ja saanut aikaan 10 muutakin albumia. Albumeiden lisäksi Antilta on ilmestynyt kokoelmalevy. Yhteensä hänen albumeitaan on jo myyty reilun 300 000 kappaleen verran, mikä on huippusaavutus suomalaiselta artistilta.

Antin Albumit

Antin albumeista ensimmäinen oli siis vuonna 2004 julkaistu Ensimmäinen. Vuonna 2005 hän julkaisi Antti Tuisku -nimisen albumin ja vielä samana vuonna Minun jouluni -nimisen albumin. Vuonna 2006 häneltä ilmestyivät New York ja Rovaniemi-nimiset albumit ja vuonna 2009 Hengitän-niminen albumi. Antin muita albumeita ovat Kaunis kaaos (vuodelta 2010), Minun jouluni 2 (vuodelta 2011), Toisenlainen tie (vuodelta 2013), En kommentoi (vuodelta 2015), Anatude (vuodelta 2017) ja Valittu kansa (vuodelta 2020). Oletko jo tutustunut näihin albumeihin? Mikä niistä on oma suosikkisi?

Antti ääninäyttelijänä

Uransa aikana Antti on tullut tunnetuksi myös ääninäyttelijänä. Hän on nimittäin noussut esimerkiksi HOP-elokuvan äänitähdeksi. Antti itse on kertonut, että tässä työssä tulee unohtaa se miltä äänitystilanteessa kuulostaa ja näyttää. Läpihuutojuttuna Antti ei dubbaustyötä missään nimessä pidä, sillä tässä työssä vaaditaan loistavaa ajoitusta, tarkkuutta, keskittymistä ja heittäytymistä. On tärkeää, että ääninäyttelijä unohtaa hetkeksi itsensä ja samaistuu esittämäänsä hahmoon. Tietyllä tavalla tässä työssä on uskallettava heittää aivot narikkaan ja antaa tilanteiden ja elokuvan tarinan viedä mennessään.

Eittämättä ääninäyttelijän työ on Antille mukavaa vaihtelua artistin työhön ja myös tässä työssä Antin upea ääni ja esiintymistaidot pääsevät oikeuksiinsa. Antin faneille elokuvat, joissa Antti esiintyy ääninäyttelijänä ovat aivan erityistä herkkua, ja osa on jopa tunnustanut katsovansa tiettyjä elokuvia lähinnä Antin vuoksi. Oletko sinä muuten tunnistanut joidenkin elokuvahahmojen takaa Antin äänen?

Tyylin päivitystä

Vuosien saatossa Antin tyyli on kokenut melkoisen muutoksen. Kaikkia muutos ei ole miellyttänyt ja ovatpa Antin kappaleet ehtineet aiheuttaa jo melkoisia kohujakin, mutta ainakin Antti itse tuntuu olevan tyytyväinen tekemiseensä – samoin Antin tosifanit. Idols-Antista tuli mieleen lähinnä kiltti naapurinpoika, joka ilahdutti yleisöä kauniilla balladeillaan, mutta vuosien saatossa Antin imagoa on muokattu aivan toisenlaiseen suuntaan, ja kiltteys on jäänyt jonnekin pinnan alle. Osa faneista tuntuu edelleen kaipaavan sitä vanhaa Anttia, kun taas osa huokailee ihastuksesta ja on sitä mieltä, että tässä tapauksessa artisti on kuin ankanpoikanen, josta on vihdoinkin kehkeytynyt upea joutsen, joka uskaltaa olla oma itsensä.

Antin tyylin päivittyminen on näkynyt myös hänen albumeissaan. Etenkin hänen viimeksi, vuonna 2020, julkaistu albuminsa, Valittu kansa, on herättänyt runsasta keskustelua ja osa kuuntelijoista on jopa pahoittanut mielensä albumin sanoitusten vuoksi. Osan mielestä albumi rienaa uskoa ja uskovaisia ja etenkin sanoitus yhdistettynä musiikkivideoon sisältää perin vahvan sanoman, josta kaikki kuulijat eivät ole pitäneet. Tällä hetkellä Antin tyyli jakaakin vahvasti mielipiteitä – puolesta ja vastaan.

Koronakevään vaikutukset Antti Tuiskun uraan

Koronakevät 2020 on vaikeuttanut monen yrittäjän ja artistin elämää, eikä Antti Tuiskukaan ole välttynyt keikkojensa siirroilta ja haastavilta tilanteilta. Ainakin hänen Olympiastadionin konserttinsa on jouduttu siirtämään ja Antin fanit joutuvatkin odottamaan tätä tapahtumaan vähintään vuoden 2021 kesäkuuhun. Alun perin konsertit oli tarkoitus pitää elokuussa. Olympiastadionkin oli juuri saatu remontoitua ja Antti oli jo ehtinyt panostaa täysillä tuleviin konsertteihinsa. Korona kuitenkin sotki suunnitelmat pahemman kerran.

Antti itse on kertonut, että stadionilla esiintyminen on ollut hänen suuri unelmansa ja että tulevien konserttien eteen ehdittiin tehdä töitä reilun puolen vuoden ajan. Vallitsevassa tilanteessa konsertit jouduttiin kuitenkin siirtämään ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin takaamiseksi. Satsaukset konsertteihin ovat varmasti olleet suuria, mutta ainakin Antin faneilla on nyt jotakin mitä odottaa.

Virtuaalikeikasta uutta potkua uralle

Olympiastadionin konserttien perumisesta aiheutuneesta pettymyksestä

huolimatta Antti ei kuitenkaan ole jäänyt makaamaan laakereilleen, vaan hän on päättänyt palata keikoille virtuaalisesti. Tämä sopiikin hyvin ajan henkeen koronakeväänä, jonka aikana monet muutkin tapahtumat ja toiminnot ovat siirtyneet virtuaalimaailmaan.

Ensimmäinen Antti Tuiskun virtuaalikeikka on tarkoitus järjestää 6. kesäkuuta 2020 ja Antti itse kertoo odottavansa tulevaa keikkaa kuin nousevaa kuuta. Antti lupailee erityisen spesiaalia keikkaa, jonka aikana esitetään hänen koko viimeisin albuminsa livenä. Lisäksi keikalta voi odottaa yllätyksiä. Keikka tuskin jättää Antin faneja kylmäksi, vaikka se järjestetäänkin etänä.

Antti onkin oivallinen esimerkki siitä, kuinka menestyvät ihmiset eivät kaadu ensimmäisten vastoinkäymisten edessä, vaan ovat valmiita kehittämään tarvittaessa aivan uudenlaisia toimintatapoja ja konsepteja uudenlaisten tilanteiden edessä! Voi olla, että erilaisista virtuaalikeikoista tulee tulevaisuudessa uusi normaali erilaisten virusten ja muiden vitsausten jyrätessä maailmanrauhaa. Tänä keväänä on jo jouduttu toteuttamaan monia asioita etäyhteyksien kautta ja harjoittelemaan sitä, kuinka voimme olla toistemme lähellä virtuaalisesti, vaikka meidän muuten pitäisikin pitää etäisyyttä.