Tervetuloa uuteen musiikkiaiheiseen blogiimme, joka lähestyy tätä laajaa aihetta hyvin monenlaisista näkökulmista käsin! Jos olet suuri musiikkifani, olet tullut oikeaan osoitteeseen ja nyt on aika nauttia postaustemme annista!

Mitä blogissa on odotettavissa?

Tämä blogi rakentuu musiikin, tanssin ja pop-musiikin ympärille. Esittelemme esimerkiksi tavallista pienempiä ja melko tuntemattomia bändejä, jotka ansaitsisivat mielestämme nykyistä enemmän arvostusta ja kuuluisuutta. Näihin postauksiin kannattaa tutustua erityisen huolella, sillä saatat löytää niiden joukosta itsellesi aiemmin tuntemattomia helmiä!

Blogi tutustuttaa lukijan myös erilaisiin musiikkikiertueisiin. Vaikka tänä kesänä monia tapahtumia onkin jouduttu perumaan koronaepidemian vuoksi, niin menneiden muistelu ei ole pahitteeksi ja itse asiassa juuri nyt voikin olla erityisen sopiva hetki muistella menneitä ja musiikkimaailman parhaita paloja. Näitä valittuja paloja löydät postauksistamme!

Samalla esittelemme myös sellaisia paikkoja, joissa pinnalle pyrkivien bändien tai muusikoiden kannattaa esiintyä saadakseen huomiota. Joskus nimittäin esimerkiksi tunnetun bändin lämppärinä toimiminen on saattanut nostaa esiintyjän suureen suosioon ja tätä kikkaa kannattaakin mahdollisuuksien mukaan kokeilla, elleivät omat meriitit vielä riitä saamaan paikkaa suurten festivaalien ja muiden tapahtumien pääesiintyjälistalle. Erilaiset festivaalit, radioasemat ja pop-kanavat voivat auttaa nostamaan oman juttusi aivan uuteen nosteeseen, kunhan vain saat ensin jalkasi oven väliin.

Kenelle musiikkiaiheinen blogimme on suunnattu?

Musiikkiaiheinen blogimme on tietysti suunnattu kaikille musiikista pitäville lukijoille ja tosifaneille. Myös omaa bändiä tai soolouraa harkitsevat tai toteuttavat lukijat saavat todennäköisesti paljon irti blogipostauksistamme, sillä kerromme nimittäin esimerkiksi näppäriä vinkkejä, joiden avulla on mahdollista kohottaa omaa statusta musiikkipiireissä. Tarjoudu esimerkiksi esiintymään paikallisella radioasemalla ja nosta näin oma juttusi aivan uudelle tasolle! Mieti ahkerasti ja avoimesti erilaisia vaihtoehtoja lisätä oman tekemisesi ja musiikkisi tunnettavuutta ja käytä luovuuttasi myös itsesi markkinoimisessa. Vanha sananlasku sanoo, että kukapa kissan hännän nostaisi ellei kissa itse, ja tämä sanonta pätee hyvin aloittelevan muusikon tai bändin elämässä. Alussa vaaditaankin runsaasti ahkeruutta ja jopa uskallusta nostaa itseä ja omaa osaamista esiin.

Ruusut risuineen ovat tervetulleita

Toivomme, että jätät blogiimme oman puumerkkisi kommentoimalla postauksia ja lähettämällä meille palautetta. Meille sekä ruusut että risut ovat erittäin tervetulleita, kunhan ne on jätetty rakentavassa hengessä. Musiikkimausta ei tunnetusti voi kiistellä, joten jätetään tämä suosittu kiistelynaihe blogin ulkopuolelle ja keskitytään sen sijaan rakentavaan keskusteluun, jossa jaetaan toisillemme vinkkejä ja kannustusta.

Etenkin alkutaipaleella olevat muusikot ja bändit tarvitsevat asiallista palautetta ja rakentavia parannusehdotuksia. Myös erilaisten musiikkimaailman verkostojen luominen on äärimmäisen tärkeää. Toivomme, että blogimme voisi osaltaan auttaa kutomaan näitä verkostoja ja jakamaan palautetta! Kannattaa muistaa, että se kaikista suosituinkin muusikko tai bändi on joskus ollut aloitteleva raakile ja että kuuluisuuteen ei nousta yhdessä yössä, vaan se vaatii sinnikästä yrittämistä ja harjoittelemista – ehkä hiukan onneakin!